Assumpte: una forta intuïció

Activitats
Aldo Urbano i Daniel Moreno Roldán. Projecte d’intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial Art Jove 2017. Procés de tutoria: Oriol Vilanova
07.03 / 2018 / 18h 30
Sala Oval y Biblioteca del Museu Nacional
Sala d'Art Jove_intuïció_2018

Assumpte: una forta intuïció

Aldo Urbano i Daniel Moreno Roldán

Projecte d’Intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial Art Jove 2017
Procés de tutoria: Oriol Vilanova

Sala Oval i Biblioteca del Museu Nacional
Dimecres 7 de març, 18.30h
Parc de Montjuïc. Barcelona.

-

Assumpte: una forta intuïció
 
L’Escola El Bruc ha cedit el seu mural de Sol Lewitt a la col·lecció del departament educatiu del Museu Nacional, on hi restarà de manera permanent. El museu ha reservat el seu emplaçament central per ubicar el mural, la Sala Oval.
 
El Sol Lewitt del Bruc, realitzat l'any 2012 pels nens de l’escola primària d'El Bruc, és una de les rareses que aquest artista té disperses pel territori català, raó per la qual s’ha cregut oportú traslladar la pintura en un espai on les condicions de conservació i visibilitat siguin més idònies.
 
La maniobra, impulsada per Aldo Urbano i Daniel Moreno Roldán, no deixa de recordar els arrencaments que es van produir a principis del segle XX, quan el Museu Nacional va adquirir els murals romànics de Taüll.
 
La presentació de la intervenció a la Sala Oval s’acompanyarà de la donació de la publicació titulada Assumpte: una forta intuïció, amb correspondència de Vidal Ventosa, Folch i Torres, Daniel Moreno Roldán, Aldo Urbano, Gabriel Ventura i Victor Balcells. La publicació es distribuirà des de la biblioteca del museu, on serà fotocopiable per tothom qui ho demani.

-

Assumpte: una forta intuïció s’emmarca en la col·laboració entre el Museu Nacional i la Sala d’Art Jove durant l’any 2017 i és el projecte seleccionat en la modalitat d’Intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial dins la convocatòria Art Jove 2017.

Sala d'Art Jove_intuïció_2018
Sala d'Art Jove_intuïció_2018
Sala d'Art Jove_intuïció_2018
Sala d'Art Jove_intuïció_2018