Casa Bloc

Activitats
Irene Visa
23.11 / 2014 / 11h 30
Casa Bloc. Carrer de l'Almirall Pròixida, 1. Barcelona
Sala d'Art Jove_Bloc_2014

Sala d'Art Jove 2014
Pica i fuig! Disseminació contínua d'esdeveniments
 
Casa Bloc
Irene Visa

Presentació de la publicació NARRATIVITATS
 
Casa Bloc (terrat)
Casa Bloc. Carrer de l'Almirall Pròixida, 1. Barcelona

Activitat gratuïta
Diumenge 23 de novembre d'11:30 a 14:00 h
 
-

11:30 h
Presentació de la publicació NARRATIVITATS

Publicació relativa al taller realitzat amb Martí Manem i Lucía Egaña a Nook Nook el mes de maig de 2014.
Avalancha, Lucía Egaña, Elle Flâne, Miquel García, Consol Llupià, Martí Manem, Daniel Moreno, Irina Mutt, Clàudia Pagès, Martin Rico

12:30 h
Casa Bloc. Irene Visa

Una exposició al terrat de l’edifici i un vermut amb els seus veïns per refl exionar a l’entorn del que avui es consideren els bens d’interés cultural.

Amb la col·laboració d’El Globus Vermell i de Domènec.

Casa Bloc
La Casa Bloc és un edifici racionalista de 207 vivendes que havia de ser habitatge social per als treballadors de les fàbriques de Sant Andreu al final de la segona república. Abans de la seva inauguració, el règim franquista va fer que la majoria dels ocupants fóssin uns altres: famílies de militars. 
Alguns descendents d’aquestes famílies, cadascuna amb la seva història personal, encara hi viuen. Són l’última generació dels que realment van habitar la Casa Bloc per primera vegada. Aquesta empremta vital contrasta amb el pis 1/11 que el Museu del Disseny de Barcelona ha habilitat com a pis-museu i que representa l’estètica que havien imaginat els arquitectes del GATCPAC en el moment de la seva construcció.

En la presentació del dia 23, que serà a la mateixa Casa Bloc, intentarem reivindicar la realitat de l’edifici i els seus habitants durant més de 70 anys i sobreposarla a la ficció del pis mostra. Veurem les fotografíes de les cases dels veïns en el seu estat actual mentre prenem un vermut amb els mateixos veïns al terrat de la Casa Bloc. Reflexionarem sobre l’espai privat dintre d’un edifici públic i considerat Bé d’Interés Cultural.
 
-
 

PICA I FUIG!
 

El ritme trepidant de la ciutat. La falta de temps es barreja amb les ganes de fer moltes coses. Amb l’espera persistent de tenir algun dia lliure per sortir a passejar a les afores; o la festa major, per anar a sopar amb amics i veïns a les places.
Pica i Fuig! El joc de trucar un timbre i sortir corrents. Una acció que amb un simple fet desencadena resultats inesperats. Aquest any volem tornar a jugar als carrers, passar-ho bé sortint del nucli urbà, reunir-nos a places per parlar i conèixer gent amb la que compartim més del que ens pensem. Posar en pràctica el què diem i el què pensem.
La programació 2014 de Sala d'Art Jove es basa en un procés de disseminació contínua de tallers, fanzines, esdeveniments, accions, trobades i potser, fins i tot, alguna exposició. Té lloc per diferents espais de Barcelona i del territori català des de maig fins a desembre de 2014.
 
#Expectatives#Error#Potencialitats# Legitimitat, d’esdeveniments que no sempre es poden controlar. Gaudir d'aquests moments de caiguda lliure, sense la por a estavellar-se. Justament perquè sabem que fallar en el salt vol dir fer possible un altra manera de fer les coses, i aprendre nous trucs.

-
 
Pica i Fuig! és una proposta de l’equip tutorial Sala d’Art Jove 2014, format per Inés Jover i Clàudia Segura (col·lectiu de vuelta y vuelta), Irina Mutt, i Elle Flâne.
 
-
 

Sala d'Art Jove_Bloc_2014
Sala d'Art Jove_Bloc_2014
Sala d'Art Jove_Bloc_2014