NEO NOSTALGIA

Activitats
Egon Van Herreweghe
30.07 / 2015 / 19h 30
Sala d'Art Jove / HISK / Homesession
Sala d'Art Jove_Nostalgia_2015

NEO NOSTÀLGIA
Egon Van Herreweghe
Dijous 30 de juliol de 2015. 19.30 - 00.00 h
 
Homesession
C. Creu dels Molers, 15. Baixos.
08004 Barcelona.
 
Projecte de col·la boració en residència entre Sala d'Art Jove, Hisk (Higher Institute for Fine Arts Advanced Studies) i Homesession.
 
-
 
Sóc menys intrús si em faig ressò del passat?

Cada edifici té una llista dels anteriors propietaris i negocis que ha allotjat. Alguns hi eren des del principi, altres més recentment, i fins i tot n’hi ha que han estat meres ocupacions temporals. Pel que fa a les instal·lacions de l’espai d’art de Homesession, les va ocupar anteriorment una perruqueria dominicana. No es té certesa del perquè van deixar el lloc, però és més probable que es degui a l’augment del preu de lloguer que resulta dels processos de gentrificació que són vigents actualment a la zona que no pas a la jubilació dels anteriors propietaris, per posar un exemple.

Egon Van Herrewghe crea un site-specific per explorar el mecanisme i el batec que hi ha al darrera dels processos de renovació de la ciutat. Es pren com a exemple la pròspera escena de bars al Poble Sec i la identitat nostàlgica que irradien. Aquests bars no sols són un ressò fet a mida del passat, sinó que també expressen un estil de vida cosmopolita.

“Del migdia a la nit, al voltant de la taula del menjador o a la pista de ball, instal·lat en un bon llibre o la recerca de l'amor, tot es juga al ritme frenètic de la forma artística de la vida.” (I)
 
La proposta Neo Nostalgia consisteix en un canvi de nom de l’espai de residència de Homesession i en una situació que revela el seu passat recent de perruqueria en una decoració que emfatitza la seva destinació potencial en un bar. La intenció del disseny és imitar aquests bars en voga. La presentació sols d’una nit és talment com si es tractés de la seva inauguració. Però, tot i així, el fet és que no és un bar. No es vendran begudes i després les instal·lacions tornaran a pertànyer al seu amo.

Egon Van Herreweghe (1985) és un artista que viu i treballa a Gant, Bèlgica. Recentment ha tingut exposicions individuals a FOAM, Amsterdam, i a Netwerk, Aalst. Ha format part d’exposicions col·lectives a Karst, Plymouth; Komplot, Brussel·les, i a Broelmuseum, a Courtray. Actualment es troba en el segon any del programa postacadèmic de HISK, Higer Institute for Fine Arts, Gant.

(I): Extracte de “The site, its story”, narració de la cafeteria Monsieur Bleu al Palais de Tòquio.

-

Sala d'Art Jove rep des de finals de juliol i durant tot l'agost els artistes Egon Van Herreweghe i Pedro Moraes, en el marc del programa d'intercanvi que inicia amb HISK, Higher Institute for Fine Arts Advanced Studies, de Gant (Bèlgica), en col·laboració amb Homesession, de Barcelona.
 
-