TOP TEXT / BOTTOM TEXT

Activitats
Higo Mental
20.11 / 2021 / 11h 30
ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies [Sant Francesc, 1. Vic]

Taller sobre usos de la imatge, apropiacionisme i memes.
 
Impartit per Higo Mental.
 
En el marc del Dia Internacional de les Ciutats Educadores. #EdCities30anys.
 
20 de novembre de 2021
D’11.00 a 13.00 h.
A ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies [Sant Francesc, 1. Vic]
 
L’apropiacionisme als memes, les imatges i la seva alteració́ o juxtaposició poden esdevenir eines per a la subversió d’uns significats estancs. En aquest taller reflexionarem sobre les imatges, els seus usos i la seva capacitat d’establir relats, repassarem alguns referents apropiacionistes en la historia de l’art contemporani i farem servir l’humor per crear nous significats i generar un debat sobre aquests des del feminisme.
 
 

imatge taller Higo mental

 
OBJECTIUS
· Familiaritzar-nos amb la reflexió i el debat entorn dels usos de les imatges.
· Propiciar la creativitat de les participants mitjançant d’eines digitals accessibles.
· Facilitar eines per treballar amb l’humor en perspectiva de gènere.
 
ESTRUCTURA DEL TALLER
· Debat entorn de les preguntes: Què és un meme? Quins continguts audiovisuals consumim i en quines plataformes? Què és la cultura visual i quina relació pot tenir amb la idea de patriarcat? Ens posicionem d’alguna manera davant d’imatges que aparentment alimenten un relat masclista? Quin paper té l’humor en les nostres vides?
· Breu recorregut per referents de l’apropiacionisme (Barbara Kruger, Eulàlia Grau, Jenny Holzer...).
· Reflexions sobre vídeos o imatges proposades per elles.
· Creació d’un meme.
· Posada en comú i debat al voltant de les creacions.
· Imprimim i pengem un dels memes.
 
Taller gratuït adreçat a tots els públics. Finançat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic.
Inscripcions fins al dijous 18 de novembre a partir del formulari. Places limitades. Es reserva plaça per ordre d’inscripció.
 
---
 
FORMADORS
Higo mental és un projecte d’interpretació en clau feminista de material audiovisual usurpat d’internet. Col·lectiu format pels artistes Marta Sesé i Ricardo Pérez-Hita.
 
Marta Sesé (Lleida, 1992) és graduada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual per la Universitat Autònoma de Madrid i el Museu Reina Sofia. Els seus interessos giren entorn de les interseccions entre art contemporani, fotografia i estudis de gènere. Actualment és comissària adjunta de Dilalica, coordinadora editorial de EXIT i escriu habitualment en mitjans dedicats a cultura contemporània.
 
Ricardo Pérez-Hita Carrasco (Barcelona, 1992) és graduat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. És soci fundador de la cooperativa LaLaberinta, amb qui actualment desenvolupa el BornLab, programa de proximitat i mediació crítica d’El Born CCM. Investiga sobre música i composició sonora amb projectes com LAS VVITCH, C500 o CrisCris, que l’han portat a presentar els seus treballs en marcs com el LOOP o Art Nou a Barcelona i a Es Baluard, dins el projecte Estat Previ (2019-2020).
 
 
Taller en el marc del Dia Internacional de les Ciutats Educadores. #EdCities30anys
Finançat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic