Traven/Grothendieck

Activitats
Isabel Barios i David Ferragut. Projecte d'investigació Art Jove 2017. Procés de tutoria: Eloy Fernández Porta
22.03 / 2018 / 19h 00
Espai Taller Macba
Sala Art Jove_Traven_Grothendieck_2018

Traven/Grothendieck

Isabel Barios i David Ferragut

Presentació del projecte d'investigació Art Jove 2017
Procés de tutoria: Eloy Fernández Porta

-

19 h Presentació del programa a càrrec dels autors de la investigació, Isabel Barios i David Ferragut
19.30 h Projecció Étale
20 h Debat posterior a càrrec d’Isabel BariosDavid Ferragut i Antonio Castilla (professor de filosofia de la UB, autor del llibre La condición sombría)

Espai Taller Macba
Dijous 22 de març, 19h
Plaça dels Àngels, 1. Barcelona

-

Traven/Grothendieck
 
Presentació del projecte Traven/Grothendieck, una investigació audiovisual de David Ferragut i Isabel Barios a l’entorn de la qüestió de la desaparició del subjecte. El contrast entre els processos de desaparició, física i literària, de dos personatges històrics, Traven i Grothendieck, serveix de pretext per indagar en les llums i les ombres del projecte de construcció del subjecte modern. Es planteja en aquest sentit la noció del «subjecte crepuscular»: tots els subjectes que neixen s’encaminen inexorablement a la seva fi, porten l’extinció inscrita a la pell. El projecte també apunta diverses línies de reflexió cinematogràfica que resulten de l’intent de representar l’absència: com representar la desaparició? Davant de qui es desapareix? És possible imaginar-se una imatge que no mostri? Amaga alguna cosa, la imatge? 

-

Traven/Grothendieck s’emmarca en la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove durant l’any 2017 i es un dels dos projectes seleccionats en la modalitat d’investigació dins la convocatòria Art Jove 2017.