Travessies: 4

Activitats
TALWEG: VISITAR MONUMENTS. Melisa López
25.06 / 2020 / 00h 54
Àudios: 1:03, 2:44, 2:18, 0:44, 2:28

TALWEG: VISITAR MONUMENTS
Melisa López

La proposta Talweg: Visitar Monumentos es divideix en dues fases. La primera és deslocalitzada i online. La segona es situa físicament a Barcelona.

FASE 1

- Pots fer aquest recorregut des de qualsevol ubicació.

Visitarem monuments amagats a la ciutat.

Només necessites activar la teva imaginació, i deixar fluir les teves imatges mentre escoltes els àudios.

 

 

Melisa 1

- Ho imagines així? Deixes enrere les fonts i comences a pujar les escales.

- Aquí notaràs més gent al teu voltant.

Talweg. Vas cap a un «camí de la vall».

- La tàlveg o Talweg és la línia que marca la part més profunda d'una vall, i és el camí pel qual discorren les aigües dels corrents naturals.

Melisa 2

- Com una columna. Estàs veient una escultura monumental.

Es poden veure més d'una si et fixes.

I si es poguessin moure per conservar-les – contenir-les?

 

FASE 2

- Ara situa't físicament al lloc, i vés escoltant els àudios segons estan localitzats al mapa. Arribaràs al Talweg per visitar monuments.

https://goo.gl/maps/cXPkHAYUCH91HLz97

 

    

 [Àudio 1]           [Àudio 2]           [Àudio 3]          [Àudio 4]           [Àudio 5]

-

Nota: A Barcelona només estan catalogats com a Arbres Monumentals 4 exemplars, la resta es cataloguen com Arbres Singulars i /o d'Interès Local.

-

Crèdits de les imatges:
 

- Imatge 1: Font Màgica. [fotografia] (1931?)

6 – Parque de Montjuich. 1ª serie. - Dins de la col·lecció de les fotografies estereoscòpiques: Vistes estereoscòpiques d'Espanya.

Font: https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/stereo/id/29

- Imatge 2: Capital from Tarraco. [Reproducció 3D]

Capital from the site of Tarraco (Tarragona, Spain), dated between the 31 BC-14 AD. Corinthian capital that would have formed part of the architectural ornamentation of the Tarraco Theatre.

1549 photos completely processed in Reality Capture. The project was done with the support of the National Archaeological Museum of Tarragona and the Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Catalog No. MNAT 7593. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (2019): Tarraco: Exposició de síntesi. Generalitat de Catalunya Publicacions.

Font: De Global Digital Heritage. Sketchfab https://skfb.ly/6SSs6

- Imatge 3: Tècnica mixta sobre paper (2020) 29'7 x 42 cm

- imatge 4: Barcelona- Montjuïc [Mapa topogràfic de Catalunya 1:10 000]

(2000-02) Mapa topogràfic de Catalunya 1:10 000 1a ed (1999-2012)

Font: https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/mt10mv1/id/889

-
 

Travessies

Les Travessies són camins transversals, transitoris; terrenys que resseguim per tal de traslladar-nos d’un punt a un altre. Davant la necessitat urgent d'interpel·lar als cossos i retornar-los al centre de les intervencions artístiques proposem anar a la deriva, transitar els espais que ja habitàvem, desplaçar-nos. Reprenem el concepte de Travessies per traçar esferes de ressonància que posin el cos en vibració; recorreguts sonors que permetin despistar-nos i desviar-nos, ara més que mai, dins de les urbs: estimulant els territoris i convertint-los en un marc possible per a l’experimentació. 

Algunes artistes guanyadores de la convocatòria d’Art Jove 2020 ens apropen al seu projecte artístic a través de l’escolta i ens condueixen cap a un camí desconegut que obre infinites trajectòries de circulació i moviment. La proposta neix de la voluntat d’activar els projectes desbordant el format «en línia», implicant els cossos de forma activa, i en relació amb la primera mesura de desconfinament: passejar en solitari en determinades hores del dia.

Una proposta de l’equip de mediació Art Jove 2020: pli-é collective (Eva Paià, Marina Ribot Pallicer, Angelica Tognetti).

-