Melisa López: Árboles notables: si recuperar un bosque fuese tan fácil como mover un árbol

Artistes
Tutoria a càrrec de Chiara Sgaramella
04.05 / 2020 / 01h 00
Projectes Art Jove 2020
Sala d'Art Jove 2020

Projectes Art Jove 2020

Sala d’Art Jove presenta els projectes seleccionats en la convocatòria 2020, juntament amb els processos de tutoria dels quals participen amb l’acompanyament de diferents professionals del sector artístic. Com a novetat enguany els 18 projectes seleccionats per a ser desenvolupats durant la temporada, compten amb un tutor o tutora escollit conjuntament amb l’artista i l’equip de mediació 2020 format per pli-é collective, que es farà càrrec de la programació pública.

-

Melisa López
Árboles notables: si recuperar un bosque fuese tan fácil como mover un árbol 

Els arbres notables són aquells exemplars que per les mesures excepcionals, per la seva edat, història o particularitat, són mereixedors de mesures de protecció i singulars. Melisa presenta un projecte entorn de l'arxiu d'Arbres Monumentals i Singulars de Catalunya, amb el qual plantejar una acció de trasllat des d'una perspectiva de conservació i un enfocament de les arts visuals.
 
Melisa López treballa en la intersecció entre art i geografia, investigant contextos i estructures en les quals replantejar el concepte espacial i arquitectònic. Reflexiona així sobre diferents metodologies per a abordar relacions individuals i subjectives amb l'entorn. Pretenent d'aquesta forma focalitzar i augmentar l'atenció i l'experiència sensorial en contextos concrets, com a estudis o espais oberts, en els quals poder donar formes per a ampliar els límits.

-

 

Sala d'Art Jove 2020

-
 

Tutoria a càrrec de Chiara Sgaramella

Artista i investigadora del Centre de Recerca Art i Entorn de la Universitat Politècnica de València, estudia les confluències entre processos col·laboratius de creació i art vinculat a l'ecologia en el panorama contemporani. Ha estat visiting scholar en el Center for Creative Ecologies de la University of Califòrnia, Santa Cruz (els EUA). Al costat de l'activitat acadèmica, desenvolupa projectes artístics i de gestió cultural relacionats amb temes socioambientals.

-