Ramon Balcells

Artistes
Sleepy Screens (Pantalles adormides)
16.05 / 2023 / 15h 14
Sala d'Art Jove
captura de pantalla d'una imatge d'un carrer amb google map

Sleepy Screens (Pantalles adormides) és un projecte audiovisual que neix de la fascinació per la novel·la Un homme qui dort (Un home que dorm), de Georges Perec, però, sobretot, de la necessitat de repensar-la i resignificar-la en el moment contemporani.
 
Les idees del text original ressonen profundament en el present: l’alienació, el consum desmesurat, la passivitat, la soledat i el confinament, o la desafecció pel context polític. No som, nosaltres, una mena de somnàmbuls digitals? No és, el món virtual, una nova forma d’alienació? Podem fer alguna cosa per desprendre’ns de la saturació i el soroll en què vivim permanentment?
 
El projecte consistirà en una instal·lació audiovisual en què les interfícies digitals són les grans protagonistes: es poden fer passejades a Google Maps, visites virtuals a museus,  lectures ràpides de diaris digitals o escrits literaris automatitzats o deambular pel catàleg de Netflix.
 
Aquest projecte, més enllà de l’obra de Perec, vol convidar a la reflexió crítica i també a resignificar imatges i textos que són populars i alhora plens de noves possibilitats.