Pols. Laboratori de recerca col·laborativa

Convocatòries
06.03 / 2024 / 12h 00
Fundació Tàpies i Sala d’Art Jove
plumes d'un anec © NASA Goddard

En motiu de l’Any Tàpies, la Sala d’Art Jove i la Fundació Antoni Tàpies presenten la convocatòria Pols. Laboratori de recerca col·laborativa.
 
La convocatòria vol incentivar la recerca i l’experimentació matèrica, generant un espai de treball col·lectiu i col·laboratiu on s’estableixin vincles entre les persones seleccionades i la Fundació Antoni Tàpies. L’objecte és configurar un grup de treball que investigui la materialitat en la creació contemporània i que posi en contacte les persones seleccionades amb les línies vigents de la Fundació Antoni Tàpies.
 
 
A qui s’adreça
La Convocatòria s’adreça a artistes que hagin estat seleccionades en les convocatòries de la Sala d’Art Jove dels darrers cinc anys (2020, 2021, 2022, 2023 i 2024) que vulguin desplegar una investigació en l’àmbit matèric i tinguin un interès en el treball col·lectiu. 
 
Metodologia, calendari i pressupost
L’objectiu de la convocatòria és generar un espai de treball on investigar i experimentar la materialitat en la creació artística. Aquest espai de treball s’activarà durant els mesos d’abril i maig de 2024, amb trobades dos cops per setmana, i comptarà amb l’acompanyament d’un artista o curador que els ajudi a formalitzar la proposta i a investigar col·lectivament en les implicacions de la matèria en la contemporaneïtat. Pel desenvolupament de la convocatòria, es facilitarà un espai de treball i trobada a la Fundació Antoni Tàpies. El procés de recerca finalitzarà amb una presentació pública a definir pels participants i que tindrà lloc el 4 de juny de 2024. 
 
Honoraris
Els honoraris per artista son 1.500 €.
L’artista haurà d’emetre la factura corresponent un cop s’hagi presentat públicament els resultats de la investigació resultant d’aquesta convocatòria.
 
Documentació
Per participar en la convocatòria, cal presentar la documentació següent:

 

  • Carta de motivació, que posi en relació la pràctica de l’artista amb la recerca de nous materials, però també l’experimentació amb els ja coneguts.
  • Documentació gràfica i textual de projectes recents. En el cas de mitjans audiovisuals es poden adjuntar enllaços per visionar-los. 

 
El format de la documentació és lliure i s’haurà d’enviar al correu hola@saladartjove.cat sota el concepte “Convocatòria Pols. Laboratori de recerca col·laborativa
 
 
Termini
 
El termini per presentar-se a la convocatòria és fins al 6 de març de 2024 a les 14h
 
La comunicació de les persones seleccionades es farà el 18 de març de 2024.