Programa Investigació Curatorial 2024

Convocatòries
02.02 / 2024 / 12h 00
Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa i Sala d'Art Jove

Continuant amb el compromís de promoure la creació contemporània, el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa amb la col·laboració de la Sala d’Art Jove, convoca la tercera edició del Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.). Aquest programa està adreçat a artistes i investigadors seleccionats en les tres darreres edicions de les convocatòries Art Jove (tant de Creació com de Curadoria) i que corresponen als projectes presentats a la Sala d’Art Jove els anys 2022-2023 i 2024). L’objectiu és seleccionar a tres artistes o curadors  que desitgin conèixer de prop un procés expositiu, i tinguin un interès en el treball i el pensament col·lectiu.

titol de la convocatòria

L’edició d’enguany busca establir un dispositiu d’aprenentatge i experimentació en el camp de la creació, la investigació i la curadoria artística al voltant de l’exposició, ‘Carles Santos, i ara què?‘, com a punt de partida.
 
El Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C) iniciarà la seva fase de creació amb les preguntes i reflexions que ha deixat l’exposició de Santos, per obrir noves perspectives sobre la música contemporània i l’arxiu com a dispositiu curatorial. Durant el procés l’equip seleccionat es trobarà amb diversos artistes i comissaris que ajudaran a teixir un relat, i a establir un treball en xarxa amb altres centres d’art.
 
 
METODOLOGIA, CALENDARI I PRESSUPOST
El programa té una durada de sis mesos dividits en dues fases:

  • Del 19/03/2024 al 04/06/2024: ETAPA INVESTIGACIÓ.
  • Del 04/06/2024 al 28/09/2024: ETAPA CREACIÓ.

 
Els honoraris per artista són 2.500 € de base imposable a cobrar a contrafactura. Es farà en dos pagaments, el 50% a l’inici del projecte i l’altre 50% al finalitzar-lo. S’adjudicarà, a més a més, un pressupost total de producció de 7.500 € sense detallar perquè és responsabilitat de l’equip del P.I.C. desenvolupar un pressupost i gestionar-lo segons els interessos del procés d’investigació.

 
CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ
Cal presentar un portfoli o CV de la trajectòria artística i una carta de motivació, que expliqui la idoneïtat de la candidatura en aquest projecte, i la mirada particular que cada artista pugui aportar. Es valoraran els següents punts:
 
- Disponibilitat horària per complir amb el calendari establert.
- Capacitat de treballar en equip i de fer recerca col·lectiva.
- Els interessos personals per les disciplines del camp de la performance i la recerca artística.
 
El format dels dos documents és lliure i s’enviarà al mail sgali@fundaciojoanbrossa.cat sota el concepte “Convocatòria P.I.C3_Nom”. El termini per presentar-se a la convocatòria és fins al 25 de febrer de 2024. La resolució es comunicarà la setmana del 4 de març de 2024. La sessió informativa es farà el 6 de febrer.
 
 
---