Resolució Pols. Laboratori de recerca col·laborativa

Convocatòries
20.03 / 2024 / 12h 00
Fundació Tàpies i Sala d’Art Jove

L’objecte d’aquesta convocatòria és la selecció d’un grup de tres artistes que hagin passat per Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya en les últimes cinc edicions per configurar un grup de treball que investigui la materialitat en la creació contemporània i que posi en contacte les persones seleccionades amb les línies vigents de la Fundació Antoni Tàpies.
 
Amb la convocatòria Pols. Laboratori de recerca col·laborativa es vol incentivar la recerca i l’experimentació matèrica, generant un espai de treball col·lectiu i col·laboratiu on s’estableixin vincles entre les persones seleccionades i la Fundació Antoni Tàpies. Els resultats d’aquesta recerca es mostraran públicament en el marc de les activitats de la Fundació Antoni Tàpies durant la primavera de 2024.
 
El jurat, integrat per la Maria Sellarès Pérez (equip d’Educació de la Fundació Antoni Tàpies) i l’Eva Paià i la Javiera Cádiz Bedini (equip gestor de Sala d’Art Jove) reunit presencialment a la Fundació Antoni Tàpies el divendres 15 de març del 2024 ha revisat les sol·licituds presentades.
 
El procés de revisió de les propostes s’ha basat en criteris establerts a les bases de la convocatòria, que és fruit d’un conveni de la Fundació Antoni Tàpies i la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. Els criteris de puntuació han valorat: A) Interès artístic i capacitat crítica de la proposta presentada. (40 sobre 100), B) Adequació de les pràctiques artístiques. Es posarà especial atenció en aquelles pràctiques que explorin les noves materialitats i l’experimentació formal. (40 sobre 100) i C) Interès i experiència en la recerca i el treball en col·lectiu. (20 sobre 100) mitjans la carta de motivació i documentació gràfica i textual de projectes recents.
 
Finalment, el jurat ha decidit seleccionar a:
Anna Sevilla Paris, Helena Laguna Bastante i Huaqian Zhang.