Subtrames

Convocatòries
Convocatòria interna
07.02 / 2023 / 12h 00

La Sala d’Art Jove obre la convocatòria interna Subtrames per desenvolupar 1 projecte curatorial en el marc del festival Artnou 2023. La proposta s'emmarca en la col·laboració entre Homesession, el Grup d’innovació Docent Consolidat Art, Professió i Docència, del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona (UB), i la Sala d'Art Jove (SAJ).

Imatge en zoom del llom d'una sipia que pel reflex de la llum ess veu la eva pell de color rosa, blau i platejat.

 
Aquesta convocatòria, que es troba en la seva segona edició, desitja donar eines als i les artistes que conformen la comunitat de la Sala d’Art Jove per professionalitzar-se en el sector de la curadoria artística.
 
Entenem la curadoria en un sentit ampli com una tasca relacional que comprèn totes aquelles pràctiques que volen tenir cura dels processos de creació artística, així com del seu desenvolupament contextual i situat. Des d’aquesta perspectiva «curar un espai» o «curar un projecte» implica un treball d’acompanyament i d’escolta, un intent d’entendre les necessitats dels creadors i del públic interpel·lat. 
 
 
A qui es dirigeix?
 
La convocatòria s’adreça als i les artistes seleccionades a la Sala d’Art Jove en els darrers tres anys (2021, 2022 o 2023). Té per objectiu impulsar el treball en la pràctica curatorial, obrint un espai on es conjuga un acompanyament formatiu per part dels representants de les tres institucions col·laboradores (SAJ, UB i Homesession) i la posada en pràctica d’aquesta formació. Es seleccionarà una persona que s’encarregarà de la conceptualització i la planificació d’una exposició col·lectiva en el marc d'Artnou 2023 a l'espai d’Homesession durant inicis de juliol.
 
*La convocatòria s'obre únicament a persones individuals i no a col·lectius.
 
 
Descripció de la proposta:
 
La persona seleccionada es formarà en la tasca curatorial des de l’experiència i la posada en pràctica dels seus propis coneixements en diàleg amb els i les representants de les institucions col·laboradores. Entrarà, per tant, en contacte amb un espai acadèmic dedicat a la formació artística (UB), un espai de creació i professionalització d’artistes joves (SAJ) i amb un espai expositiu i de difusió de l’art contemporani (Homesession).