Debat sobre el futur de professionals en cultura

Educació
Daniel Gasol. Projecte educatiu Art Jove 2018. Procés de tutoria: Aida Sánchez de Serdio
25.10 / 2019 / 00h 54
Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_gasol_2019

Debat sobre el futur dels professionals en cultura
 
Daniel Gasol
 
Projecte seleccionat a la modalitat d’educació dins la convocatòria Art Jove 2018 amb la col·laboració d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic.
 
-
 
Com a colofó a la finalització del projecte Debat sobre el futur dels professionals en cultura, s'ha realitzat un enviament a 26 escoles i universitats Públiques d'Art a Catalunya d'un pòster de 100x70cm. amb el títol "Convocatòria per a artistes amb voluntat professional".
 
El 30 de novembre de 1936, a la ciutat de NY, es van reunir més de 1200 artistes per protestar contra les retallades i acomiadaments de la WPA (Works Progress Administration).
Al cap de dos dies, l'1 de desembre, més de 400 socis i sòcies artistes es van reunir fora de les oficines de l'administració de la WPA i les van ocupar. Alguns dels membres de la unió van resultar ferits gairebé tots van ser arrestats.
 
-
Debat sobre el futur dels professionals en cultura
 
Aquest projecte educatiu s'ha basat en generar entorns de debat a escoles d’art de les diferents demarcacions catalanes a l’entorn de les polítiques culturals i el seu futur en aquest mateix territori. Així mateix, amb aquest projecte s'ha aprofitat la conjuntura per expandir el marc de relacions entre els mateixos centres educatius i les institucions culturals que tenen al seu entorn. D’aquesta manera s'ha posar en valor la política cultural com un element clau en l’aprenentatge artístic, al mateix temps que estimulat la crítica institucional i la creació de xarxes com a alguns dels seus ingredients fonamentals.
-