Diego Posada Gómez. Retratos del sexilio

Educació
Tutoria a càrrec de Diego Falconí
04.05 / 2020 / 02h 05
Projectes Art Jove 2020 en col·laboració amb ACVic
Sala d'Art Jove

Projectes Art Jove 2020

Sala d’Art Jove presenta els projectes seleccionats en la convocatòria 2020, juntament amb els processos de tutoria dels quals participen amb l’acompanyament de diferents professionals del sector artístic. Com a novetat enguany els 18 projectes seleccionats per a ser desenvolupats durant la temporada, compten amb un tutor o tutora escollit conjuntament amb l’artista i l’equip de mediació 2020 format per pli-é collective, que es farà càrrec de la programació pública.

-

Diego Posada Gómez
Retratos del sexilio

Projecte produït en col·laboració amb ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic.

El projecte pren el retrat com a metodologia per a produir coneixement sobre l'exili i la migració sexodisident; la cuina com a pràctica de cura per a acostar-nos, conversar i produir saber-entre-nosaltres.

Els projectes de Diego Posada assumeixen maneres de fer que valoren els sabers populars i les pràctiques col·lectives on el coneixement és produït i compartit en un “entre nosaltres”. El focus del seu treball és la necropolítica, la guerra com una manera de govern que prologa les lògiques colonials, les quals funcionen com a contenidor i productor dels discursos nacionals de Colòmbia, el meu lloc d'origen i criança, però també d'Espanya i Catalunya, el territori i els discursos nacionals que habito. Més específicament, es centra en la relació de la necropolítica i de la guerra, com a marc cultural, amb les dissidències sexuals, els discursos que les constitueixen com a abjectes i blanc de violències. Les seves recerques es desenvolupen com a coneixements situats, des d'una perspectiva migrant, llatina, “marica” i descolonial.

-

Sala d'Art Jove

-
 
Tutoria a càrrec de Diego Falconí
 
Diego Falconí Trávez és advocat amb enfocament en drets humans i doctor amb menció europea en teoria de la literatura i literatura comparada (premi extraordinari de doctorat UAB, 2014). És director editorial de la Revista Iuris Dictio i co-director del grup Intertextos entre el dret i la literatura. És membre del grup Cos i textualitat de la UAB. Les seves línies de recerca giren entorn l’anàlisi literària, el dret i la normativitat, els estudis de gènere (gais, lèsbics i queer/cuir/cuy-r), les teories post/decolonials i els estudis andins.

-