Encontres i sedimentacions: Arxius encarnats

Educació
Cuerpxs com arxivxs i anarxivxs, Nancy Garín. Inspiradxs!, Itxaso Corral Arrieta
15.09 / 2020 / 17h 00 i 16.09 / 2020 / 18h 00 i 19.09 / 2020 / 11h 00
Ca la Dona / Turó Park
Encontres i sedimentacions. Sala d'Art Jove

ENCONTRES I SEDIMENTACIONS: ARXIUS ENCARNATS

ENCONTRES:

Cuerpxs com arxivxs i anarxivxs

Nancy Garín, periodista, investigadora en art i curadora independient vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Una de les responsables del projecte Anarchivo sida.

Com es fan cossxs d’arxivx, com es produeix arxivx des del cosx individual i col·lectiu?, És el/els cossx/s un arxivx? Pensades com a resposta dual al moment que vivim, en que els cossxs estan posats en el punt de mira del control i la sospita, realitzarem dues trobades gairebé en simultani tot recorrent alguns exemples de projectes que desborden la idea de l'arxiu. Projectes que poden donar pistes sobre els interrogants plantejats, les pràctiques dels quals estan inserides en l'encreuament entre art i política. Farem un recorregut per arxivxs i anarchivxs actius, afectats i afectius, situats, precaris, quotidians, col·lectius i sentits.

-Nancy Garín en conversa amb Chavo Guerrila (Crapulismo Ilustrado), Fito Conesa (En Avant La Musique), Gelen Jeleton (Archivo DIY),  Genderhaker (Archivo  T) i  Lizette Nin (de disturbis, dols i festes).
Dimarts 15 de setembre, 17.00h. 
Connexió via Zoom.

-Visita i recorregut de cosx present a l’arxivx feminista.
Dimecres 16 de setembre, de 18.00 a 20h.
Ca la Dona (Carrer Ripoll, 25, Barcelona).

Activitat gratuïta. Aforament limitat.
Imprescindible inscriure’s prèviament a: artjove.tsf@gencat.cat

SEDIMENTACIÓ

Inspiradxs!

Itxaso Corral Arrieta, artista viva, ballarina desenfrenada, cantant vital, escultora musical, fisiòloga amateur, escriptora i profundament paranormal.

La inspiració i l'espiració no són assignatures a les facultats o escoles de belles arts, encara que siguin dues de les més belles arts del mantenir-se amb vida. Tenint en compte aquest fet, podem passar una llarga estona: que si la fotosíntesi, que si l'oxigen, que si on estan els nostres cossos, que quins cossos, que perquè tanta separació entre cos i pensament, que si les arts ens surten dels cossos, que com es va arxivant el que ens entra i el que ens surt, que com es desenvolupa la nostra fisiololgia artística, que com estem, que com respirem... Amb totes les mesures de seguretat pandèmiques, conversarem, farem, estarem, però sense deixar de respirar, perquè si no no som ni artistes vives, ni artistes, ni humanes, ni vives.

-Inspiradxs!
Dissabte 19 de setembre, 11.00h. 
Turó Park (Entrada Av. de Pau Casals, Barcelona).

Activitat gratuïta. Aforament limitat.
Imprescindible inscriure’s prèviament a: artjove.tsf@gencat.cat
-

ARXIUS ENCARNATS

Arxius Encarnats és un lloc d’encontre on interpel·lem els cossos i les seves performativitats en diàleg amb el concepte d'arxiu. Qüestionant-nos des de quin lloc l'arxiu es torna carn i com la carn es torna arxiu, ens preguntem: quines autoritats determinen els arxius? quines pràctiques queden dins i quines fora? Com es genera i desborda l'arxiu? Ens posarem a l’escolta dels organismes com espais que alberguen memòria, contenidors de relats col·lectius arrelats en els afectes, arxius vius, que respiren en moviment.

Una proposta de l’equip de mediació Art Jove 2020: pli-é collective (Eva Paià, Marina Ribot Pallicer, Angelica Tognetti).

-

Artistes seleccionats amb la convocatòria Art Jove 2020: Marc Anglès, Paula Artés, Ana Ayuso Nogueiras, Judit Bou Comas, Associació CosiCosa, Gerard Galián, Laia Giol Carreño, Maria Giró (Merins), Albert Gironès, Anna Ill, Ona Joan i Orozco, Melisa López, Martí Madaula Esquirol, Andrea Montoya i Clara Pelegrin, Joan Pallé, Diego Posada Gómez, Laura Puigdellívol, Anna Rató, David Ricart Andreu, Marta Rosell Chust.

-

Mesures de seguretat:

Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la COVID-19. És imprencindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat en tot moment. Qualsevol canvi en el format o en les condicions de l’activitat serán comunicades als inscrits el dia abans de l’activitat via correu electrònic.

-