Encontres i sedimentacions: Coccions plàstiques

Educació
Receptes per una cuina col·lectiva de materials, Sara González de Ubieta Oliveros. Puaj! Simbiosi, pòsits i fluids màgics, Sonia G. Villar (DU-DA)
30.09 / 2020 / 18h 00 i 07.10 / 2020 / 17h 00
Taller de l’artista / Espai Germanetes

ENCONTRES I SEDIMENTACIONS: COCCIONS PLÀSTIQUES

ENCONTRE:

Receptes per a una cuina col·lectiva de materials

Sara González de Ubieta Oliveros, és docent i investigadora, arquitecta, dissenyadora i artesana.

Partint del desig de generar una recerca col·lectiva, crearem nous materials mitjançant una trobada de cuina comunitària. Sintetitzarem bioplàstics i compartirem receptes per a acostar-nos al comportament i als processos dels materials. La base d'aquest grup de treball és experimentar la matèria com a forma d'aprenentatge des de la seva pròpia agència, més enllà del seu resultat o forma final.

-Receptes per a una cuina col·lectiva de materials.
Dimecres 30 de setembre, de 18.00 a 21:00h.
Taller de l'artista.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.
Imprescindible inscriure’s prèviament a: artjove.tsf@gencat.cat

SEDIMENTACIÓ

Puaj! Simbiosi, pòsits i fluids màgics

Sonia G. Villar és part de l'organisme DU-DA, des d'on cuida i manté viu el laboratori rizoma.

En un estat permanent d’ebullició, de transformació –talment com les idees que muten, es desborden i inspiren moviments de canvi–, la fermentació es materialitza en els vincles, segons el com i amb qui els creem. Ens involucra en processos vius, amb tots els sentits, a nivell visceral. Ens empeny a conèixer des del cos, a fiar-nos de la nostra intuïció, a parar esment, a mirar, a olorar, a escoltar, a provar, a explorar l'imprevisible de les pràctiques i de les poètiques de les cures microbianes.

Durant el taller, aprendrem a cultivar i a cuidar Kombutxa, una comunitat simbiòtica de bacteris i llevats que s'organitzen segons les bases cooperatives amb què s'autoconserven. Compartirem sabors, receptes i beuratges, explorarem les possibilitats materials del scoby (la pel·lícula de cel·lulosa gelatinosa que creix i flota en la superfície del cultiu) i, com una instal·lació probiótica col·lectiva, deixarem fermentant i sedimentant a la Sala d’Art Jove contenidors màgics plens de fluid animat amb el poder de transformar-se amb el temps.

-Puaj! Simbiosi, pòsits i fluids màgics
Dimecres 7 d'octubre, de 17.00 a 20:00h.
Espai Germanetes.
c.Viladomat  140-142, Barcelona.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.
Imprescindible inscriure’s prèviament a: artjove.tsf@gencat.cat

-

COCCIONS PLÀSTIQUES

Coccions plàstiques és un espai compartit on explorar el material, les seves mescles i les seves deformacions. Generarem híbrids i digestions, cuinant-nos juntes i  investigant els processos de cocció de les creacions de cadascuna. Interpel·larem nous materials plàstics analitzant les seves contaminacions, fermentacions i formes de degradació.

Una proposta de l’equip de mediació Art Jove 2020: pli-é collective (Eva Paià, Marina Ribot Pallicer, Angelica Tognetti).

-

Artistes seleccionats amb la convocatòria Art Jove 2020: Marc Anglès, Paula Artés, Ana Ayuso Nogueiras, Judit Bou Comas, Associació CosiCosa, Gerard Galián, Laia Giol Carreño, Maria Giró (Merins), Albert Gironès, Anna Ill, Ona Joan i Orozco, Melisa López, Martí Madaula Esquirol, Andrea Montoya i Clara Pelegrin, Joan Pallé, Diego Posada Gómez, Laura Puigdellívol, Anna Rató, David Ricart Andreu, Marta Rosell Chust.

-

Mesures de seguretat:

Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la COVID-19. És imprencindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat en tot moment. Qualsevol canvi en el format o en les condicions de l’activitat serán comunicades als inscrits el dia abans de l’activitat via correu electrònic.

-