Jacotot en el Raval. Projecte de col·laboració entre els artistes de Sala d’Art Jove i els joves del Casal dels Infants

Educació
Amanda de Pablo. Projecte educatiu Art Jove 2016. Procés de tutoria: José Antonio Delgado
10.06 / 2016 / 00h 58
ACVic / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_jacotot_2016

Jacotot en el Raval. Projecte de col·laboració entre els artistes de Sala d’Art Jove i els joves del Casal dels Infants

Projecte d’educació intercultural que pretén una col·laboració amb els artistes que han rebut els Premis de Creació Art Jove 2016 i els joves del Casal dels Infants que es troba en el barri del Raval en el carrer Junta de Comerç, 21.

La idea és la realització d’una serie de tallers per part dels artistes als joves que formen part del programa XAT. Aquests joves són un dels col·lectius que més pateixen l’atur. Si afegim un entorn familiar i social fràgil i un barri on històricament s’han concentrat situacions de precarietat i vulnerabilitat, la situació dels joves s’agreuja.

La Xarxa d’Accés al Treball (XAT) del Casal dels Infants forma i orienta els joves inactius per donar-los més oportunitats d’ocupació. Tot comença per implicar als joves en el seu procés d’aprenentatge. Se’ls involucra compartint la definició d’un itinerari d’inserció individual i es treballa en reforçar les seves competències bàsiques, transversals i tècniques per aconseguir la inserció en el mercat laboral.
(Extret de la pàgina http://www.casaldelsinfants.org/cat/xarxa-d-acces-al-treball-cat)

Es tracta d’un project bidireccional on els principis de procés d’aprenentatge, compartir la definició d’un itinerari d’inserció individual a través de l’art contemporani, serà una experiència molt enriquidora tant pels joves com per els artistes, ja que la pràctica artística implica alguns dels elements exposats, sobretot a l’hora d’establir un marc per la pràctica i inserir-la com a projecte personal. A més que el projecte pot ser molt benefició tant pels joves, els artistes com pel teixit cultural del barri del Raval.

Jacotot en el Raval. Projecte de col·laboració entre els artistes de Sala d’Art Jove i els joves del Casal dels Infants s'emmarca en la col·laboració entre ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic i Sala d'Art Jove durant l'any 2016.

Projecte seleccionat a la modalitat d’educació dins la convocatòria Art Jove 2016, i que compta amb la tutoria de José Antonio Delgado.

-