SEQÜÈNCIA EDITORIAL

Exposicions
Edicions d’Art Jove i La Panera 2015 i 2016: Emma Casadevall, Federico García Trujillo, Claudia Pagès, Aldo Urbano
05.11 / 2016 — 31.01 / 2017 / 11h 30
Centre d'Art la Panera

SEQÜÈNCIA EDITORIAL
Edicions d’Art Jove i La Panera 2015 i 2016

Emma Casadevall, Federico García Trujillo, Claudia Pagès, Aldo Urbano. 

Centre d'Art la Panera
Del 05.11.2106 al 31.01.2017
Inauguració 5 de novembre a les 11.30h

-

SEQÜÈNCIA EDITORIAL
Edicions d’Art Jove i La Panera 2015 i 2016

L’edició d’artista com un rotlle d’impressions en plàstic, com un flip-book, com un comic-book o com un diari imprès en rotativa. Les quatre publicacions que el Centre d’Art la Panera i la Sala d’Art Jove han coproduït els dos darrers anys es basen en una idea de multiplicitat que es desplega en seqüència i que investiga les possibilitats de l’edició contemporània: el desig per disseminar-se, implotar, per intersecar-se amb diferents gèneres artístics i àmbits del coneixement, possiblement justificaria que la repetició serial sigui una constant en tots aquests treballs.

La col·laboració entre ambdós centres s’explica per una mateixa voluntat experimental: el suport editorial ha facilitat que els projectes que s’han coproduït en els últims quatre anys evolucionin a partir de les derives que proposen els artistes. L’edició d’artista posa en joc el camp editorial com els mateixos processos i formats relacionats amb les pràctiques artístiques. La seqüència editorial és talment una forma de codi obert: troba en la repetició tot allò que la fa impredictible. 

-

Emma Casadevall
Vallcartografia, 2015.

A través de Vallcartografia s’exploren diferents possibilitats cartogràfiques entorn del barri de Vallcarca de Barcelona des d’una actitud crítica davant l’exercici de poder implícit en aquestes pràctiques i vinculant-les a un procés d’especulació urbanística. Partint del concepte d’heterotopia, també s’intenten cartografiar algunes de les resistències que hi apareixen, aplicant una narrativa macro a un context micro, del que és local al que és global, situant la cartografia com a força productora de subjectivitats.

Federico García Trujillo
Frames Rocío2015.

Flip-book realitzat a partir de la recuperació dels dos minuts de metratge eliminats per sentència judicial en la pel·lícula documental Rocío (1978). La pel·lícula, centrada en les arrels antropològiques de la Feria i que aprofundia en una sèrie de crims que tingueren lloc durant la Guerra Civil, va ser la primera segrestada judicialment a Espanya després de l’aprovació de la Constitució de 1978. El treball se centra en el debat sobre la prolongació de les estructures franquistes dins del debat al voltant de la recuperació de la memòria històrica.

Claudia Pagès
Throat and Column, 2016.

Throat and Column és una publicació i una audioperformance en què l’escriptura i allò oral són intercanviats en una narrativa que recorre diversos espais d’individualització: els sistemes mèdics, les arquitectures i les comunitats. Parlar i empassar. Parlar i el plaer. La veu solista i el cor estan separats en una audioperformance i en una publicació impresa en plàstic.

Aldo Urbano
Un bosque cuyo incendio se ha extinguido, 2016.
 
Comic-book de dibuix aparentment lleuger, en què es narra el viatge d’un artista a través de diferents estadis, en una espiral interna de deteriorament irreversible. En les pàgines d’aquesta publicació, carregada de cinisme i psicodèlia, se succeeixen les transformacions del protagonista en la seva metamorfosi com a estafador, espia, empleat perfecte o visionari al·lucinat, tot amb l’entramat artístic com a rerefons.

-

Sala d’Art Jove presenta les seves col·laboracions 2016 amb els centres d'Art de Catalunya a través de SALA D'ART JOVE EN XARXA.

Sala d'Art Jove_SEQÜÈNCIA EDITORIAL_2016
Sala d'Art Jove_SEQÜÈNCIA EDITORIAL_2016
Sala d'Art Jove_SEQÜÈNCIA EDITORIAL_2016
Sala d'Art Jove_SEQÜÈNCIA EDITORIAL_2016
Sala d'Art Jove_SEQÜÈNCIA EDITORIAL_2016