Sala d’Art Jove és un espai de la Generalitat de Catalunya que desplega un conjunt de processos experimentals per interrelacionar la pràctica artística, el treball amb joves, l’educació artística i la producció cultural. Es basa, així mateix, en un model de treball en xarxa, el qual permet articular projectes amb organitzacions i institucions culturals i educatives de diferent perfil, alhora que facilita la disseminació de processos de treball que impliquin un retorn envers l’entorn social i cultural en el qual s’emplaça.
 
Sala d’Art Jove es basa en una convocatòria pública anual adreçada a donar suport a projectes de creació i d’investigació artística de joves residents a Catalunya i menors de 30 anys­– així com a projectes de mediació vinculats a la curadoria, l’educació i la gestió de l’art contemporani impulsats per joves menors de 35 anys. Amb els agents seleccionats, cada any es forma un equip de treball per a la producció dels projectes i per a la conceptualització i el disseny de la programació d’exposicions i activitats. Sala d’Art Jove s’entén, així, com un espai d’aprenentatge que es basa en processos col·laboratius i d’acompanyament prolongat dels projectes seleccionats. 
 
Anualment es produeix una mitjana de 20 projectes que recorren àmbits com són la creació artística, la investigació, l’educació, l’edició, i la intervenció en contextos específics. Actualment els projectes es produeixen en col·laboració amb museus i centres d’art de diferents indrets de Catalunya que s’inscriuen en les seves respectives àrees especialitzades i programacions: els projectes de creació artística es realitzen amb la col·laboració d’Hangar, Centre de producció i recerca d’arts visuals de Barcelona; els projectes d’investigació amb MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; els projectes d’educació amb ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic; els projectes d’edició amb el Centre d’Art La Panera de Lleida; així com els projectes d’intervenció en contextos específics amb la col·laboració de Lo Pati, el Centre d’Art de Terres de l’Ebre.
 
L’actual equip gestor de Sala d’Art Jove està format per Eva Paià i Javiera Cádiz i  la tècnica de cultura de l'Agència Catalana de la Joventut, Marta Vilardell. El desig, d’ara endavant, és situar les pràctiques de cura i d’escolta en el centre de totes les intervencions, valorant els processos d’investigació de les propostes seleccionades, així com incorporant pedagogies i aprenentatges contrahegemònics que obrin espai a altres formes de fer.
 
Sala d'Art Jove ha rebut el reconeixement del Premi ACCA de la Crítica d’Art 2009 i el Premi Ciutat de Barcelona 2012, en la modalitat d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Barcelona.
 
L’horari d’atenció i d’assessorament de l’equip gestor és de dilluns a dijous, de 10h a 14h a la Sala d’Art Jove (C. Calàbria 147 - BCN). Podeu posar-vos en contacte per confirmar la disponibilitat a través de hola@saladartjove.cat