Constriction / Construction

Investigació
Alba Giménez. Projecte d'investigació Art Jove 2016. Procés de tutoria: Oriol Vilanova
30.05 / 2016 / 01h 45
Macba / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_gimenez_2016

 
Constriction / Construction
 
Alba Giménez parteix de la peça IR. T. Nº 513 Zuloa d’Ibon Aranberri per a fer una reflexió al voltant de com s’articula una poètica a partir de la constricció i dels límits d’allò visible i representable. L’obra consisteix en una acció que va realitzar l’artista el 2003 tapiant amb una estructura metàl·lica l’accés a la cova d’Iritegi, a Guipúscoa. El sentit de la peça radica en el propi acte de privació, en què l’espai es tanca i deixa de ser un interior transitable que puguem conèixer a través de la pròpia vivència per a convertir-se en un territori que només podem projectar i recórrer a través de la imaginació. La impossibilitat per a conquerir l’element natural pot actuar com a metàfora del fet que la comprensió, aprehensió i sistematització del món que ens envolta estan sempre condemnades al fracàs. 

Constriction / Construction s'emmarca en la col·laboració entre Macba, Museu d'Art Contemporani de Barcelona i Sala d'Art Jove durant l'any 2016.

Projecte seleccionat a la modalitat d'investigació dins la convocatòria Art Jove 2016, i que compta amb la tutoria de Oriol Vilanova.

-