Syncinéma

Investigació
Núria Gómez. Projecte d'investigació Art Jove 2016. Procés de tutoria: Sonia Fernández Pan
30.05 / 2016 / 00h 25
Macba / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Syncinéma_2016

Syncinéma
 
Syncinéma és un projecte d’investigació adisciplinar que reflexiona al voltant de les formes de mediació i distribució de continguts cinematogràfics.

L’objectiu de la investigació és traçar una genealogia de casos d’estudi sobre el concepte d’edició i muntatge no només com a pràctica cinematogràfica sinó també com a espai d’autogestió i de resistència, una forma de posicionament i ruptura amb certes estratègies de recepció clàssiques. El muntatge és una tècnica però també és 
un instrument d’anàlisi dels mecanismes que afegeixen valor, defineixen, ordenen, reprodueixen i distribueixen discursos en la nostra contemporaneïtat.

Si el muntatge es pot entendre com el destil·lat d’una cosmovisió, una manera d’entendre i travessar el flux d’informació, un intent de repensar la realitat i mobilitzar altres espais del pensament a partir de la confrontació amb un objecte o amb una acció en un espai determinat. La distribució permet activar formes divergents als discursos globals per qüestionar alguns dispositius de contenció i de capitalització particular. 

Syncinéma s'emmarca en la col·laboració entre Macba, Museu d'Art Contemporani de Barcelona i Sala d'Art Jove durant l'any 2016.

Projecte seleccionat a les modalitats d'investigació dins la convocatòria Art Jove 2016, i que compta amb la tutoria de Sonia Fernández Pan.
 
 
-