Traven/ Grothendieck

Investigació
David Ferragut i Isabel Barios. Projecte d'investigació Art Jove 2017. Procés de tutoria: Eloy Fernández Porta
09.05 / 2017 / 01h 33
Macba / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Grothendieck_2017

Traven/ Grothendieck
 
Projecte d’investigació audiovisual a l’entorn de la qüestió de la desaparició del subjecte. El contrast entre els processos de desaparició, física i literària, de dos personatges històrics, Traven i Grothendieck, serveixen de pretext per indagar en les llums i les ombres del projecte de construcció del subjecte modern. Es planteja en aquest sentit la noció del “subjecte crepuscular”: tots els subjectes que neixen van directes a la seva fi, porten l’extinció inscrita a la mateixa pell. Així mateix, el projecte apunta diverses línies de reflexions cinematogràfiques que resulten de l’intent de representar l’absència: com representar la desaparició? Davant d’aquí es desapareix? És possible figurar-se una imatge que no mostri? Amaga la imatge alguna cosa?

Traven/ Grothendieck s'emmarca en la col·laboració entre Macba, Museu d'Art Contemporani de Barcelona i Sala d'Art Jove durant l'any 2017.

Projecte seleccionat a la modalitat d'investigació dins la convocatòria Art Jove 2017, i que compta amb la tutoria d'Eloy Fernández Porta.

-