Aquí Hay Dragones

Publicacions
Maria Camila Cardenas i Paula Garrido. Projecte d’intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial 2019. Procés de tutoria: Nancy Garín.
02.05 / 2021 / 00h 40
Museu Nacional d’Art de Catalunya / Sala d'Art Jove

Aquí Hay Dragones  és un treball d’investigació que es transforma en un recorregut per la muntanya de Montjuïc a la recerca de monstruositats que facin més complexa la definició de patrimoni.  

El recorregut està compost per cinc coordenades geogràfiques; al Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Font del Diable, el pantà de la Foixarda, el Jardí Botànic i el cementiri de Montjuïc. A cada coordenada s'explora una construcció de monstruositat, la interpretació de la qual es realitza a partir de dues lectures que situen el concepte en diferents territoris i moments històrics i es connecten mitjançant una obra del Museu Nacional d'Art de Catalunya. 

A partir de la presència de la monstruositat es produeix un encadenament de conceptes que crea un mapa multidimensional. Una construcció sociopolítica del patrimoni no determinada només per una figura, sinó també per una memòria sensorial que reprèn narratives socials, polítiques i econòmiques del passat per trobar la seva pertinència en el present. Explorar el concepte de monstruositat és l'objectiu del recorregut i endinsar-nos en la seva definició per analitzar la realitat és l'exercici que proposa aquest projecte. 

Aquí hay dragones és un projecte de Maria Camila Cardenas i Paula Garrido que s’ha realizat en el marc de la convocatòria de l’edició 2019 de Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, en colaboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Ha comptat amb el procés de tutorizació de Nancy Garín. El diseño de la publicación és de Duen Sacchi. 

Publicació descarregable i imprimible en DIN A4 

 _

Museu Nacional d'Art de Catalunya
https://www.museunacional.cat/ca/joves

imatge de la portada de la publicació