Fuga: variacions sobre una exposició

Publicacions
Llibret exposició. Exposició dels projectes Art Jove 2013
14.11 — 13.12 / 2013 / 14h 23
Fundació Antoni Tàpies

Fuga: variacions sobre una exposició
Fundació Antoni Tàpies

14.11.13 - 13.12.13

-
Un projecte de Sala d’Art Jove per a FAQ: zona de preguntes freqüents
 
Projectes Art Jove 2013

Aggtelek; Laura Aixalà, Mirari Echávarri, Maria Maggi; Adrià Ciurana; Manuel Christoph Horn; Anna Dot; Alicia Kopf; Ferran Lega; Adrian Melis; Luca Rullo; Isadora Willson, Juan Pablo Martínez, Constanza Jarpa, Miquel García: Atlas; Pedro Torres; Rafel Forga; Ciprian Homorodean; Pratipo (Raúl Nieves, Nuria Conde); Azahara Cerezo, Mario Santamaría; Mercè Ubalde; Ana Llorens, Adrià Galindo, Alfonso Fernández, Begonya Garcia Garcia

Comissariat i equip tutorial

Beatriz Escudero, Sonia Fernández Pan, Rosa Lleó, Maria de Pfaff, Zaida Trallero

Tutors convidats

Cristian Añó (Sinapsis) (projectes d’educació), Eloy Fernández Porta (projectes d’investigació), Julia Montilla (projectes d’edició)

-
 
Fuga: variacions sobre una exposició presenta els treballs de creació, edició, educació i investigació seleccionats en la convocatòria Art Jove 2013 de la Sala d’Art Jove. L’exposició incideix en el fet que tota relació d’obres té nombrosos nivells de lectura, en la múltiple capacitat interpretativa de l’art i en els diversos recorreguts en què un mateix conjunt d’obres pot ser organitzat. Això es reforça amb la proposta, en aquesta publicació, de cinc variacions possibles, entenent l’exposició com un territori de múltiples i simultànies línies de fuga.
 
A Fuga, el fet expositiu no s’entén només dins la sala d’exposicions, sinó que s’acompanya d’altres temporalitats a través d’un seguit d’activitats. Si pensem en l’exposició com una imatge que presenta, en un temps i un espai concrets, una realitat molt concreta, les activitats que acompanyen Fuga funcionarien com un “fora de camp” per explorar i repensar el concepte d’exposició com un espai que també exigeix una fuga més: la del mateix mitjà entès com un contenidor d’art.
 
Fuga: variacions sobre una exposició és el punt final de la programació 2013 de la Sala d’Art Jove, que ha estat precedit pel projecte Avantsala: apunts per a una exposició, que va comprendre un seguit de taules rodones, projeccions i entrevistes relacionades amb els projectes seleccionats.
 
Fuga: variacions sobre una exposició s’emmarca en el projecte FAQ: zona de preguntes freqüents, en què la Fundació Antoni Tàpies, Idensitat, la Sala d’Art Jove i Hangar obren un marc de diàleg mitjançant un programa d’exposicions, intervencions en l’espai públic, activitats, debats i altres dispositius en els quals convergeixen pràctiques de nombrosos artistes, teòrics, gestors culturals i activistes.
 
-