Post-paisatge: Relacions entre memòria, territori i escolta

Interventions
Luca Rullo i Miguel Ayesa
29.11 / 2014 / 12h 15
Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Post-paisatge_2014

-
 
Sala d'Art Jove 2014
Pica i fuig! Disseminació contínua d'esdeveniments
 
Post-paisatge: Relacions entre memòria, territori i escolta
Luca Rullo i Miguel Ayesa

 
Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre
C. Gran Capità, 30-40. Amposta

Activitat gratuita en el marc de APRENDE DEL QUE FEM. Jornades de presentació de projectes L'AULA AL PATI interseccions entre art i educació 2014
Diumenge 29 de novembre de 9:30 a 14:00 h

-
 
9:30 h
Presentació de la jornada

10:00 h
Projecte Pipa 2014

10:45 h
Presentació del nou espai expositiu de lo Pati i visita a l'exposicií La mort del Delta

11:30 h
Dispositius sonors alliberats. Joan Vidal

12:15 h
Recerques: memòria, creació i participació. Luca Rullo

12:25 h
Post.paisatge: relacions entre memòria, territori i escoltaLuca Rullo i Miguel Ayesa

13:00 h
La mort del DeltaLuca Rullo i Miguel Ayesa

Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre
C. Gran Capità, 30-40. Amposta

-

17:00 a 19:00 h
Reconstruim el paisatge: Tallers oberts de transformació de documents del paisatge de les terres de l'Ebre

Creació de diapositives a partir de materials reciclats i documents del treball en residència de Postpaisatge
Reedició de casettes per fer els nostres propis paisatges sonors
Espais en desús: Construcció d'un mapa virtual d'espais en desús al Delta de l'Ebre

Centre Social Autogestionat Lo Maset
C. Estació, 45. Deltebre

Aquests activitat s’inscriu en la programació PICA I FUIG! de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i s’ha dut a terme amb el suport de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre en el marc del conveni de col·laboració entre ambdues institucions.
 
-

Post-paisatge: Relacions entre memòria, territori i escolta
Post-paisatge: Relacions entre memòria, territori i escolta és un projecte que s’enmmarca dins la crítica a la referència clàssica de definició del paisatge i s’enfoca com a una eina de creació participativa d’un ideari multisensorial del territori.

Luca Rullo i Miguel Ayesa, artistes sonors, volem apropar-se des de la seva sensibilitat front a la capacitat de l’escolta, a la relació entre paisatge i memòria sonora del territori i la seva gent. L’escolta a diferència de la visió, ofereix un espai d’abstracció molt més important i reflexa les diverses possibilitats de definició d’un paisatge marcades per diferències generacionals, culturals, socials...

Des d’aquest punt, volen també contextualitzar una crítica al paisatge natural, una definició popular marcada per una deshumanització no real dels espais que controlem i que volem convertir en asèptics a les nostres activitats, és a dir, en espais artificials amb objectius contemplatius.

A partir de dinàmiques participatives i intervencions artístiques aquests dos artistes proposem apropar-se a la recuperació dels paisatges a la memoria treballant de la mà amb diversos agents socials de la zona. L’objectiu final és crear una cartografia del paisatge treballant amb la participació d’habitants de les Terres de l’Ebre, entitats culturals, centres educatius, professionals del treball en entorns naturals i qualsevol altre habitant disposat a compartir les seves experiències.

Procés de tutoria: Vicent Fibla

-
 

PICA I FUIG!
 

El ritme trepidant de la ciutat. La falta de temps es barreja amb les ganes de fer moltes coses. Amb l’espera persistent de tenir algun dia lliure per sortir a passejar a les afores; o la festa major, per anar a sopar amb amics i veïns a les places.
Pica i Fuig! El joc de trucar un timbre i sortir corrents. Una acció que amb un simple fet desencadena resultats inesperats. Aquest any volem tornar a jugar als carrers, passar-ho bé sortint del nucli urbà, reunir-nos a places per parlar i conèixer gent amb la que compartim més del que ens pensem. Posar en pràctica el què diem i el què pensem.
La programació 2014 de Sala d'Art Jove es basa en un procés de disseminació contínua de tallers, fanzines, esdeveniments, accions, trobades i potser, fins i tot, alguna exposició. Té lloc per diferents espais de Barcelona i del territori català des de maig fins a desembre de 2014.
 
#Expectatives#Error#Potencialitats# Legitimitat, d’esdeveniments que no sempre es poden controlar. Gaudir d'aquests moments de caiguda lliure, sense la por a estavellar-se. Justament perquè sabem que fallar en el salt vol dir fer possible un altra manera de fer les coses, i aprendre nous trucs.
-
 
Pica i Fuig! és una proposta de l’equip tutorial Sala d’Art Jove 2014, format per Inés Jover Clàudia Segura (col·lectiu de vuelta y vuelta), Irina Mutt, i Elle Flâne.
 
-

Sala d'Art Jove_Post-paisatge_2014
Sala d'Art Jove_Post-paisatge_2014