Història ballada del playground

Actividades
Mònica Planes en col·laboració amb Melania Henrich i Alejandro Palacín
10.12 / 2018 / 18h 30
MACBA, atri
Història ballada del playground_Sala d'Art Jove 2018

Història ballada del playground

Un projecte de Mònica Planes en col·laboració amb Melania Henrich (dansa) i música d’Alejandro Palacín.

Activitat de presentació del projecte d'investigació Art Jove 2018 en col·laboració amb MACBA, Travessar l’espai-imatge: Playgrounds de Mònica Planes. 
-
MACBA, atri
Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona
Dilluns 10 de desembre, 18.30h

Activitat gratuïta
Durada: 45 min.
 
-

Història ballada del playground

Conferència ballada que parteix d’una investigació escultòrica sobre l’origen i l’evolució de les àrees de joc infantil –els playgrounds. Es prenen aquests espais com a punt de partida per pensar la relació entre cos i objecte i l’efecte que les estructures en què vivim tenen sobre el cos i el pensament.

Es balla alhora que s’explica la història dels playgrounds, establint-se així un diàleg entre la veu i el moviment. El moviment sorgeix de desvincular la gestualitat d’algunes estructures de joc, tot fent-se referència a diferents moments d’aquesta història i, així mateix, fent-se visibles les propostes psicomotrius que comporten. Es presenta així l’evolució del playground com la història d’uns gestos que canvien segons el context. I aquest recull de gestos construeix una dansa.

Procés de tutoria: David Bestué

-

Mònica Planes (Barcelona, 1992)
va cursar el Màster en Producció i Recerca artística (2016) i és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2014). El seu treball s’ha pogut veure al Nivell Zero de la Fundació Suñol (2017), a la galeria àngels barcelona (2017) i a la Fundació Arranz-Bravo (2018). Durant els darrers anys, ha rebut la beca de la Fundació Felícia Fuster 2016, la beca per a la creació artística de la Fundació Guasch Coranty 2017, ha participat en la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2018 i ha estat seleccionada al III Premio Cervezas Alhambra. Participa en la 10a edició de Creadors EnResidència a l’Institut Juan Manuel Zafra en col·laboració amb el Museu del Disseny. (https://www.monicaplanes.com)

Melania Henrich (Barcelona, 1992)
va cursar, l’any 2010, el Programa tècnic formatiu en dansa a l’escola Estudi Anna Maleras i el grau de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Va cursar estudis superiors en Dansa a la Folkwang Universität der Kunste a Essen, Alemanya (2011-2013). És graduada en Psicologia a la Universitat de Barcelona (2017) i cursa el Màster en Dansa Moviment Teràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet i imparteix classes d’iniciació a la dansa per infants a l’escola de dansa Ramón Solé de Barcelona. Darrerament, ha assistit a la SummerSchool de P.A.R.T.S. a Brussel·les, Bèlgica.

-