Tots els organismes

Exposiciones
Laia Giol Carreño, Maria Giró (Merins), Albert Gironès, Anna Ill, Laura Puigdellívol, David Ricart Andreu
25.11 / 2020 — 04.03 / 2021 / 00h 54
Sala d'Art Jove

Tots els organismes
25.11.20- 04.03.21
 
OBERTURA:
25 de novembre a partir de les 17.00h
Sala d'Art Jove
 
Laia Giol CarreñoMaria Giró (Merins)Albert GironèsAnna IllLaura PuigdellívolDavid Ricart Andreu.
-
Tots els organismes

Tot en el món va començar amb un sí. Una molècula va dir sí a una altra molècula i va néixer la vida. 
Clarice Lispector (1977): L’hora de l’estrella

Tots els organismes que ens envolten, tots els òrgans que ens conformen, tots els ritmes que ens habiten... Poroses, humides i mai estables. Som pura metamorfosi, transformació i mescla. Estem fetes de la mateixa carn, d'un únic alè. El nostre cosmos és un espai d’intercanvis recíprocs, un contagi sense fi entre elements que componen un mateix substrat. 

Les peces de les artistes reposen en estat latent i, a poc a poc, es transformen mimetitzant la matèria viva. Comencen a respirar, a eixamplar-se. L’aire travessa les seves venes; l’aigua, els seus rius; i la vida topa amb les roques del seu esquelet. Palpiten explorant noves formes, cercant possibilitats de ser. Enllacen el so de les seves veus per a trobar maneres d’especular lluny, fora de nosaltres, però també a prop, acariciant la nostra esquena.

I, de cop, ens sentim. Immerses en aquesta estranya sensació de percebre’ns com a cos, de fer créixer arrels diminutes en els organismes que ens envolten, de perdre la forma i de convertir-nos en vel. Comencem a tapar la matèria, interrompem l’espai, ens pleguem en l’hermetisme d’alguna cosa encoberta i esclatem. Ens trobem amb la fogositat de les sedimentacions, dels objectes generats en col·lectiu. I dels bacteris ocults del nostre cos; dels cabals insubmisos de l’aigua; de les comunitats nascudes del consens; dels missatges desafiants per desxifrar; de l’estranyesa del propi cos; dels dipòsits plens que incuben elements.

Les peces de les artistes esdevenen cossos sense límits, fetes de totes les mans que les han acariciat, modelat, palpat. I la mostra, un organisme ple de petjades.

-

Una proposta de l’equip de mediació Art Jove 2020: pli-é collective (Eva Paià, Marina Ribot Pallicer, Angelica Tognetti).

-

Mesures de seguretat:
Aquestes activitats estan subjectes a les restriccions generals de seguretat vigents per la COVID-19. Serà imprencindible la inscripció prèvia en el cas que l'organització el demani prèviament, així com l’ús de mascareta en tot moment durant les activitats i el manteniment de la distància de seguretat. Qualsevol canvi en el format o en les condicions de l’activitat seran comunicades als inscrits el dia abans de l’activitat via correu electrònic.

-

Imatge general de l’exposició
Fragment de l’obra de Laura Puigdellívol.
Fragment de l’obra d’Albert Gironés.
Fragment de l’obra d’Anna Ill.
Fragment de l’obra de David Ricard Andreu.
Fragment de l’obra de Laia Giol Carreño.
Imatge general de l’exposició.
Imatge de l’obra de Maria Giró (Merins).