Podcasts. A flote: Economies submergides i precarietat laboral

Premsa
Avant-Sala. Apunts per a una exposició 2013
08.07 / 2013 / 00h 12

Luca Rullo presenta Llars de creació. Projecte de creació documental i de caràcter col·laboratiu amb dones del barri de Bellvitge que són part del teixit associatiu i veïnal. Amb elles es vol treballar sobre les mobilitzacions que varen tenir lloc a les dècades dels anys 1960 i 1970 per aconseguir un barri amb serveis socials, així com la seva realitat com a treballadores de la llar, com a responsables de l’espai familiar i com a realitzadores de treballs manuals dins de l’economia submergida que mantenia les famílies.
 
Adrian Melis ha analitzat en diverses ocasions les dinàmiques de la producció a contextos com el cubà. Amb el projecte que desenvolupa en el marc d’Art Jove 2013 utilitza eines del sistema laboral com són els contractes i els anuncis, per testimoniar en aquesta ocasió la separació que hi ha entre una realitat en la que l’atur creix de manera incontrolable i en la que la oferta de nous llocs de treball decreix amb la mateixa rapidesa. Aquí ens parla del seu projecte The best effort.

Mercè Ubalde, Núm. 22. Ubalde proposa un taller que es du a terme a l’auditori de la Fundació Antoni Tàpies per desenvolupar un encàrrec de treball per part d’una empresa seleccionada prèviament per l’artista i en què els participants esdevenen còmplices d’un treball precari. L’artista, en la seva dualitat de rols (contractada i contractant), mostra una situació comuna dins del nostre sistema, una realitat que sembla no ser visible dins de les estructures productives.

Ciprian Homorodean, Quiero trabajar. L’artista ofereix els seus serveis per fer feines poc qualificades i escassament remunerades en el mercat laboral. El projecte té el propòsit d’interrogar la doble realitat a què s’enfronten molts artistes que s’han de guanyar la vida fora del món de l’art. El projecte també examina l’experiència particular de l’artista en tant que artista romanès resident a Espanya.

Luca Rullo 10.59'
Adrian Melis 11.37'
Mercè Ubalde 6,00'
Ciprian Homorodean 7.12'