Narrar la història és narrar un mite

Activitats
17.11 / 2023 / 18h 00
Ca la Dona. Un espai d’acció feminista.
imatge d'unes mans treballant el fang

Com a acompanyament a la peça una amazona és una amant que cavalca, us proposem una visita taller a l’arxiu de Ca la Dona, l’espai que ha acollit i ha cuidat el projecte. L’activitat desitja, per una banda, resignificar el misticisme que envolta espais com els arxius i, per l’altra, compartir els materials que han format part del procés de creació de l’obra, presents en el resultat final només a través d’un exercici d’ècfrasi oral. De la conversa oberta amb les voluntàries activistes que han format part del projecte i de l’entrada en (con)tacte amb diversos documents, ens adonem que una amazona és una amant que cavalca i s’obre per convidar a imaginar quants possibles esdevenirs habiten en el mateix material en abordar-lo des de diverses subjectivitats i/o pràctiques.
 
Avís: el material a partir del qual dialogarem, documents vinculats a la memòria lesbofeminista de Catalunya, és altament sensible (físicament i afectivament). Per tant, el fet de participar en l’activitat implica comprometre’s a tenir cura del seu contingut i a conservar-lo.
 
Hi han col·laborat diverses activistes voluntàries del Centre de Documentació de Ca la Dona: Basi García, Carlota Rubí, Elena Castro, Gemma Belmonte, Imma Balaguer, Laura Casellas, Mawada Zid, Mercè Otero, Muntsa Otero i Rebecca Schmitz.
 
 
L’activitat tindrà lloc divendres 17 de novembre de 18 a 20 h a l’espai de Ca la Dona (C. de Ripoll 25 – Barcelona).