Mapes d'allò que no volem oblidar

Exposicions
25.10 / 2022 / 18h 00
Cartografies del foc
imatge gràfica amb el nom de l'exposició

INAUGURACIÓ: Dimarts 25 d'octubre a les 18h.
EXPOSICIÓ: del 25 de'octubre al 29 de novembre. 

---
 
A partir de l’escolta i la interpretació dels projectes de la Sala d’Art Jove Creació 2022, Cartografies del foc s’estructura en dos símbols, que són dos elements: els mapes i el foc.  
 
La Sala d’Art Jove funciona com un mapa de les inquietuds i misèries dels i les joves del territori. S’hi expressen uns malestars latents de manera aparentment aïllada, però estructuralment connectada. Els projectes analitzen i manifesten la violència del sistema en què vivim: un món asfixiat pel capital. Tots són diferents incendis d’un mateix foc.
 
L’artista és un cartògraf. Un mapa és una proposta d’entendre la realitat, però sempre és parcial, impotent i a vegades bell. Els mapes són ulleres, per això són capaços de modificar la mirada de l’espectador. L’art n’altera la percepció i, per tant, l’acció; aquest és el seu potencial de transformació social.
 
De la mateixa manera que un cartògraf és responsable d’incloure i excloure elements de la realitat amb l’objectiu d’ajudar el receptor a entendre el territori, els artistes són conscients del que proposen i per què, i quines són les implicacions ètiques de la seva obra.
 
Aquesta primera exposició presenta un conjunt de projectes enfocats en la mirada. Una aproximació subjectiva i íntima, en què la seva sensibilitat funciona com a rebel·lió contra l’oblit. Des d’una tendresa revolucionària, es busca la captura de moments, racons, cossos, moviments i lluites a fi d’encendre una foguera allà on era fosc. Són obres que miren d’esgarrapar a la desmemòria la representació de certs elements de la realitat a força de manifestació artística. Són mapes del que no volem oblidar.
 
 
---
 
Artistes: Mònica Ruiz Revuelta, Jofre Viaplana, Agnes Essonti Luque, Natalia Lázaro Prevost, Sarah Bougsiaa, Lía Pérez Cruz, Li-bi Vibrator i Anna Vilamú Bosch.
 
A cura de col·lectiu bord.
Col·lectiu bord està format per Iris Verge, Eduard Olesti i Aina Canyelles i treballen els discursos artístics des d’una perspectiva de classe.
 
Disseny expositiu: Rita Capella Margarit i Eric Manchia Benito.
 
Disseny gràfic: Vero Santana.